stiri noi

Captura importanta de heroina

 

Aproape doua kg de heroina au fost descoperite într-o locuinţă din capitală. Marfa ucigatoare urma sa ajunga in Germania. E de mirare faptul ca stupefiantele fiind de origine turceasca au reusit sa traverseye fara piedici doua state ale uniunii europene: Romania si Bulgaria. Directia Antidrog pe parcursul ultimilor sase luni in colabolare cu organele politienesti membre a tarilor SECI s-a ocupat cu prelucrarea unei retele de infractori care se ocupau cu contrabanda heroinei. Drogurile erau de origine din Turcia, tranzitind Moldova ele urmau sa ajunga in Germania.

hero

Pe parcursul ultimilor zece ani aceasta captura a fost calificata drept cea mai mare. Un kilogram si jumatate.Un gram de heroina, costa in jur de 100 de dolari. Chiar şi aşa, cantităţile aduse în Moldova cresc de la an la an. Preparatele sintetice importate cum ar fi Heroina, amfetaminele si extazy iau amplooare in societatea noastra mondena. Rezultatele notabile ale organelor indreptate spre diminuarea cererii de droguri, ele isi manifesta influienta in societate. Activand in directia profilaxiei narcomaniei si reprimarii traficului de droguri, au fost depistate 840 infractiuni ce tin de traficul de droguri.

Dintre ele 62 sunt deosebit de grave.In Moldova nu exista nici o întreprindere care ar cultiva in mod legal seminte de mac si de canepa. Produsele folosite in industria alimentara si tehnica, sunt importate.Cultivarea ilegala de plante ce contin substante stupefiante ramane o indeletnicire a celor din sate. Oamenii se implica in astfel de activitati criminale pentru a obtine profituri. De la inceputul anului pe teritoriul Republicii Moldova au fost supuse distrugerii 2300 kg substante narcotice.


Ovidiu Netea a demisionat din PSD


Fostul preşedinte al PSD Mureş, Ovidiu Natea, a anunţat luni că şi-a dat demisia din partid după ce vineri şi-a anunţat această intenţie în prezenţa secretarului general, Liviu Dragnea.Ovidiu Natea şi-a depus mandatul de preşedinte în 2008, Alexandru Frătean fiind ales lider al social democraţilor mureşeni, însă fostul preşedinte rămânând destul de influent în organizaţie.

„Am amânat această decizie, de a demisiona de vineri până astăzi. Am urât întotdeauna chestiunile duplicitare şi nu am vrut ca vineri să trasform problema mea personală într-una a partidului, unde avea loc şedinţa Consiliului Judeţean. Am dorit ca PSD să devină o organizaţie puternică la nivel de judeţ, aşa cum a fost odată. Am sperat ca odată cu venirea unei echipe tinere la conducere nu vor mai fi probleme în partid. Eu sunt un om de echipă, am făcut sport de performanţă de echipă şi asta se învaţă. Se pare că nu mai pot face parte din această echipă, nu mă regăsesc. Cârcotelile, discuţiile după colţuri şi ura, care s-au împământenit şi în structura noastră, asta m-a făcut să mă îndepărtez de ei”, a explicat Natea gestul de a demisiona din partidul din care a făcut parte din 1993.

Acesta a spus că nu va merge sub nicio formă la un alt partid şi nu şi-ar dori ca şi alţii să plece din organizaţie, însă nu consideră că actuala formulă de conducere este performantă şi eficientă. „Nu cred că mai sunt o echipă. Foarte mulţi consideră că toate influenţele negative ale actualei guvernări, proaste fără dor sau poate, se vor repercuta benefic, fără ca noi să facem absolut nimic, asupra PSD. Cred că nu este aşa, este o foarte mare capcană”, a afirmat Natea. Atât Victor Ponta, cât şi Liviu Dragnea au declarat în urmă cu câteva săptămâni că PSD nu va mai face alianţă cu PD-L, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale din 2008. „Domnul Ponta este tânăr, dar un politician destul de experimentat. Până în 2012 când ar fi vorba de nişte alianţe, mai discutăm. Până în 2012 se pot întâmpla multe, poate, Doamne fereşte alegeri anticipate”, a spus Natea.

Politicianul a mai fost deranjat de faptul că nu s-a respectat Statutul PSD, vineri la şedinţa Consiliului Judeţean referindu-se la numirea lui Cornel Brişcaru (care a plecat din PSD la PNL şi a revenit în urmă cu 3 săptămâni) în funcţia de secretar general interimar. „Este cel puţin ciudat dacă nu nestatutar ca cineva care pleacă din partid şi care povesteşte diverse istorii că nu a fost agreat la alegeri, când eu l-am susţinut şi nu a fost votat să fie numit într-o funcţie de conducere având o vechime de 3 săptămâni”, a spus Ovidiu Natea.

Joi, înainte de şedinţa CJ a PSD 70 de membrii ai Consiliului au anunţat că vor o Conferinţă Extraordinară pentru a face alegeri la nivelul conducerii, punct care urma să fie discutat a doua zi în prezenţa lui Liviu Dragnea, dar care nu a mai fost inclus pe ordinea de zi.