Monden

Costel Busuioc si-a lansat noul album



Tenorul roman Costel Busuioc si-a lansat, joi, 16 septembrie, la Targu Mures, albumul maturitatii sale artistice, dupa succesul exploziv din anul 2008.

Albumul a fost realizat in studioul Radio Targu Mures. “Segundo” cuprinde 14 piese in care solistul abordeaza canzonette italiene, fragmente vivante din muzica traditonala napoletana si din zarzuelele spaniole, Inregistrat impreuna cu orchestra filarmonicii din Targu Mures, sub bagheta dirijorului Sebastian Cazan, albumul poarta marca unei vechi dorinte a lui Costel de a aborda un gen pe care-l iubeste mult si pe care-l considera foarte apropiat de inima publicului roman.

busuioc

Cu emotii, tenorul a declarat la lansarea albumului Segundo ca “albumul acesta este mai frumos decat cel facut in Spania, este exact asa cum cant eu in direct. Am emotii in studio, insa in concert sunt mult mai liber si mai lejer. Imi place poza de pe CD, sunt mai frumos decat in realitate. Acolo aveam o poza alb-negru, slefuit ca sa par mai slab. Acesta este originala”, a spus razand Costel Busuioc.

Busuioc si-a lansat in aceeasi zi si site-ul costelbusuioc.eu si blogul, prin care acesta doreste sa ii informeze atat pe romani cat si pe spanioli ce face in viata de zi cu zi.

Site-ul cuprinde pagina de introducere, biografia lui Costel Busuic, elementele discografice, sectiune audio-video cu fragment al piesei “Volare” care se afla pe CD-ul lansat joi, 16 septembrie la Targu Mures, si citate despre muzica. “Fara muzica viata ar fi o eroare”, este un citat din Nietzche, care il reprezinta pe tenorul roman. Planurile sale vor continua cu lectii de canto si simte deja un progres. Busuioc asteapta sa vada daca acest progres pe care il resimte se va regasi si in inima ascultatorilor sai. La sfarsitul lansarii, cantareata de muzica populara, Leontina Pop i-a cantat “La multi ani” tenorului, care a acordat la sfarsit o multime de autografe.