moda

Arta design-ului interior

 
Prin prezenţa liniilor, spaţiilor deschise şi lipsa de podoabă, stilul modern este un melanj de stiluri al secolului XX. Stilul modern, care este şi stilul internaţional, dezvoltă caracterul său distinctiv prin adăugarea de elemente Art Deco, cubism, picturi şi Pop Art, având posibilitatea de a aborda cu succes nevoile societăţii contemporane după ce de al doilea război mondial. Odată cu apariţia televiziunii, cultura pop intră în casa oricui împreună cu stilurile, nevoile şi dorinţele omului de fiecare zi.Un interior modern, simplu, cu pereţii albi fără sculpturi este de rigoare. Ramele de ferestre sânt simple.

desing interior

Pictura pe sticlă şi chiar pereţii din sticlă sunt actuali. Solul e cât mai deschis posibil, şi spaţiul împărţit cu mobilier modular, dulapuri scăzute sau biblioteci , poate, un perete parţial din cărămidă de sticlă.Părţile fascinate şi jucăuşe ale acestui stil sunt varietatea şi exuberanţa de mobilier. Perioada modernă a produs o explozie de forme inovatoare de mobilier, imaginativ şi minunat, de la fotoliu- cub până la scaune – lebădă. Piesele preferate: canapele modulare din oţel tubular şi din piele neagră, scaune Eames, sofe după Mies van der Rohe, scaune şi mese de orice fel. În cazul în care este dorit un dram de căldură, alege tapiţerie din piele într-un ton pământiu.

Elementele stilului modern:

Culorile: Pereţii sunt trataţi ca fundal care încorporează tonuri răzleţe de negru, alb, maro, gri, bej şi crom. Exploziile de culoare sunt utilizate ca accent şi accesorii, adăugând şi culori primare de multe ori pentru a obţine o ambianţă living.
Pereţii sunt simpli, vopsiţi în alb sau tonuri neutre. Folosirea sticlei ca pereţi devine o inovaţie importantă în stilul modern, în mare măsură datorită utilizării în premieră a oţelului în construcţie. Cărămizile de sticlă sunt instalate de multe ori în combinaţie cu beton brut.

Etajele: Elementul natural devine pilonul. Poate fi din lemn, piatră, cărămidă şi plută, complet deschis. Îţi asigură aere de interioare moderne, adăugând doar dreptul de a suma organic betonul şi sticla. Covoare cu model, cum ar fi covoare Kilim, dominate de liniaritate adaugă caracter la interiorului modern.

Iluminatul: Este de cele mai multe ori o abordare industrială. Inspirat de la iluminatul de căi ferate în asociere cu cutii de plafon încorporate sau spoturi cu halogen pe tavan, este utilizat pentru iluminatul direct al interiorului. Lămpile mai mici vor adăuga interes. Elemente ca lămpi glob, sau lămpile tubular vor fi binevenite. Într-adevăr, ceva simplu şi industrial poate aranja o casă confortabilă cu interior modern.

Ferestrele: Perdelele de culoare albă sau jaluzelele permit luminii să intre în interior fără să aducă tangenţă direct spaţiului ordonat. Sau pentru un aspect modern cutezător ar fi de preferat să se dea jos acoperitoarele de la ferestre!
Accentele: Acesta este locul pentru culoare, forme organice şi texturi. Accentele pot fi culori primare, precum şi geometrice, negru – alb. Pernele, în culori primare sau ţesături şi modele interesante, aruncate pot crea accente pozitive. Scrumierele de sticlă curbate, translucide sau colorate precum şi cele din sticlă de artă, telefoanele mobile continuă simţul contemporan .